İsrail Vize Rehberi:
İsrail Vizesi Nasıl Alınır?

İsrail'e seyahatte bulunacak olan vatandaşlar, Tel Aviv vize isteyip istemediğini merak eder. İsrail, Türkiye'den dahil olmak üzere pek çok ülkeden gelen ziyaretçiler için vize talep eder. Vize gerekliliği, ziyaretin amacına ve süresine bağlı olarak değişiklik gösterse de turistik, ticari, eğitim, dini ya da göç amacıyla gitmeyi planlayan kişiler vize başvurusunda bulunmalıdır. 

İsrail seyahatinizden önce İsrail nüfus, gezilecek yerleri ve dini alanları gibi konularda bilgi sahibi olarak seyahatinizi daha anlamlı hale getirebilirsiniz. İsrail turistik yerler bakımından son derece dikkat çekici mekanlara sahiptir ve turistik vize ile buraları ziyaret edebilirsiniz.

İsrail'in farklı amaçlara yönelik çeşitli vize türleri bulunur. Örneğin eğitim için gidecekseniz eğitim vizesine, ticari amaçla gidecekseniz ticari vizeye, geçici konaklamalar veya dini görevler amacıyla gidecekseniz de ilgili İsrail vizesi başvurusu yapabilirsiniz.
A/2 Öğrenci Vizesi

Bu vize türü, İsrail'de eğitim almak isteyen öğrencilere verilir. Öğrenciler eğitim süreleri boyunca ülkede kalma hakkına sahip olurlar ve başvuruda bulunacak öğrencilerin kabul edildikleri eğitim kurumundan onay belgesi sunması gerekir.

A/1 Geçici Konaklama Vizesi

Belirli bir süre için İsrail'de kalmak isteyen kişilere verilen geçici konaklama vizesi, çalışma, eğitim ya da özel projeler için başvurulabilir.

A/3 Din Adamı Vizesi

Dini görevlerini yerine getirmek için İsrail'e gitmek isteyen din adamlarına verilen bu vize türü, başvurusu sırasında görev yapılacak dini kurumdan alınan onay mektubu da sunulmalıdır.

A/4 Vizesi

Bu vize türü, A/2 öğrenci vizesine sahip olanların aile üyelerine verilen vize türünü ifade eder. Öğrenci ile birlikte İsrail'de kalabilen aileler, İsrail turu yapabilir ve vize süreleri bittiğinde ülkelerine geri dönebilir.

Göç Vizesi

İsrail'de kalıcı olarak yerleşmek isteyen kişiler için göç vizesi verilir. İsrail vatandaşı olmak isteyenler bu vize türüne başvuruda bulunabilir. Bu noktada İsrail vatandaşlık şartları da son derece önemlidir. Örneğin, vatandaşlık talebinden önceki 5 yılın üçünde İsrail'de kalıcı ikamet etmek gerekebilir. Ayrıca İbranice dil bilgisine sahip olmak ve diğer ülke vatandaşlıklarından ayrılmış olmak da istenen şartlar arasında bulunur.

İsrail vizesi almak için başvuru formunun doldurulması gerekir. İsrail Başkonsolosluğu üzerinden de alınabilecek bu başvuru formu, çoğunlukla online olarak doldurulmaktadır. Formun içinde;

  • Kişisel bilgiler,
  • Seyahat amacı,
  • Seyahat tarihleri,
  • Ek bilgiler,
  • İmza ve fotoğraf

bulunur. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmak önemlidir. 

Vize başvuru formu, İsrail Konsolosluğu’nun web sitesinden indirilebileceği gibi konsolosluk üzerinden de temin edilebilir. Formu doldururken dikkat edilmesi gereken temel hususlar bulunur. Örneğin ad, soyadı, doğum tarihi, doğum yeri, cinsiyet gibi bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde belirtilmelidir. Pasaport bilgileri de son derece önemlidir.

İsrail pasaportu bulunmuyorsa “Pasaport nasıl alınır?” konusunda gerekli desteği alabilirsiniz. Mevcut pasaportunuzu kaybettiyseniz "Pasaportumu kaybettim, ne yapmalıyım?" adımlarını izleyerek ihtiyacınız olan çözümü bulabilirsiniz. 

israil vize rehberi ücret
Farklı amaçlar için “Kudüs'e nasıl gidilir?” konusunda araştırma yapıyorsanız, yerine getirmeniz gereken bazı şartlar bulunur. 
İsrail vize başvuruları, Türkiye İsrail Konsolosluğu üzerinden ya da büyükelçilikler aracılığıyla gerçekleştirilebilir.
İsrail vizesinden ret almamak için gerekli evrakları hazırlamanız gerekir. Örneğin geçerli bir pasaport, biyometrik fotoğraf, doldurulan vize başvuru formu ve seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerekir. Bunun dışında banka hesap dökümü ve maaş bordrosu gibi finansal durumu gösteren belgeler, uçak bileti rezervasyonu, otel rezervasyonu gibi seyahat planını gösteren belgeler ile öğrenci belgesi, davet mektubu, çalışma izni gibi vize türünüz için istenen ek belgeler ayarlanmalıdır. Sonrasında bu evraklarınızla İsrail Konsolosluğu üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.
Daha Az Göster
İsrail vizesi için biyometrik fotoğraf ihtiyacınız bulunur ve bu fotoğraf 35 mm x 45 mm boyutlarında olmalıdır. 

Vize başvurusu için randevu almanız son derece önemlidir. İsrail vize randevu alabilmek için İsrail Konsolosluğu veya Büyükelçiliği Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ardından sistemde randevu için hesap oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz hesapla birlikte randevu talep formunu doldurabilirsiniz. Randevunuzun tarihini ve saatini belirleyin.

Randevu gününüz geldiği zaman ise tüm belgelerinizi eksiksiz bir şekilde hazır etmeniz gerekmektedir. Bazı durumlarda başvuru süresi içinde mülakat yapılabilir veya parmak izi alınabilir. 

Vize başvurunuzun değerlendirme süresi, başvurduğunuz vize türüne ve yoğunluğa bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak vize başvurunuzun sonuçlanması 10-15 iş gününü bulabilir.
israil vize rehberi ücret
İsrail vize ücreti, başvurduğunuz vize türüne göre değişiklik gösterebilir. Turistik vize ücreti ile öğrenci vizesi ücreti farklı olabilir. Vize ücretlerinin türlere göre dağılımı konsolosluğun web sitesinde belirtilir. Vize ücretinin yanı sıra Türkiye'den yurt dışına çıkan vatandaşların yurt dışı çıkış harcı ödemesi de son derece önemlidir. İsrail'de eğitim görecek öğrenciler dışındaki Türk vatandaşlarından vize talep edilmemektedir.
Başvuru sırasında konsoloslukta ya da büyükelçilikte ödeyebileceğiniz vize ücretleri nakit ya da kredi kartı ile ödenebilir.
Bazı ülkelerin vatandaşları, kısa süreli ziyaretler için İsrail vizesinden muaf tutulabilir. Bu ülkeler, İsrail Konsolosluğunun web sitesinde zaman zaman açıklanır. Bunun yanı sıra, Schengen vizesi sahibi olanlar vizeden muaf olup olmadıklarını merak ederler. İsrail, Schengen bölgesine dahil olmadığı için bu tür bir muafiyet bulunmaz.
Eksik belgenin olması, başvuru formunun hatalı olması, finansal durumun yeterli olmaması, seyahat amacının inandırıcı bulunmaması ve güvenlik endişeleri vizenizin reddedilmesine neden olabilir.
Vizenizin reddedilmesi durumunda itiraz edebilme hakkınız bulunur.