Danimarka Vize Rehberi:
Danimarka Vizesi Nasıl Alınır?

Danimarka'ya seyahat etmek isteyen vatandaş Danimarka vizesi olup olmadığını merak eder ve vatandaşların vize alması gerekir. Vize başvurusundan önce “Danimarka Schengen mi?” konusu da önem taşır. Schengen bölgesinde yer alan Danimarka pek çok farklı türde vize verir. Schengen vizesi olan vatandaşlar Danimarka'ya rahat bir şekilde giriş yapabilir. Danimarka hakkında bilgi alarak seyahatinizi keyifli bir hale getirebilirsiniz. Danimarka nüfus, kültürel yerleri ve doğal güzellikleri hakkında bilgi sahibi olarak gittiğinizde seyahatiniz daha verimli geçebilir.
Danimarka’ya yapacağınız seyahatin amacına göre farklı vize türleri bulunur. Bunlar; turistik vize, ticari vize, aile ve arkadaş ziyareti vizesi, transit vize, kültürel ve sportif etkinlik vizesi ve eğitim vizesi olarak listelenebilir.
C Tipi (Kısa Süreli) Vize

Danimarka'da 90 güne kadar kalmak isteyen kişilere verilen C Tipi vize; Danimarka çalışma vizesi ya da turistik amacıyla alınabilir.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

D Tipi vize, Danimarka'da 90 günden fazla kalmak isteyen kişiler için uygundur. Bu tür vizeler Danimarka Türk işçi alımı başvurusu gibi amaçlarla gerçekleştirilebilir.

Vize başvurusu yaparken doldurulması gereken en önemli belgelerden biri olan Danimarka vize başvurusu formu, kişisel bilgilerinizi, seyahat amacınızı ve diğer gerekli bilgileri barındırır.
Resmi belge niteliği taşıyan vize başvuru formunu online olarak ya da Danimarka Konsolosluğu aracılığıyla temin ederek doldurabilirsiniz. Bu form içinde kişisel bilgileriniz, pasaport bilgileriniz, seyahat bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, maddi durumunuz ve ek belgeler bulunmaktadır. Vize formu doldurma aşamasında yanlış ya da eksik bilgi vermemeye dikkat etmeniz gerekir.
danimarka vize rehberi ücret

Danimarka vizesine başvuruda bulunurken bazı şartları yerine getirmeniz gerekir. Örneğin geçerli bir pasaport sahibi olmanız son derece önemlidir. Eğer pasaportunuz yoksa “Pasaport nasıl alınır?” konusunda gerekli desteği alabilirsiniz. Mevcut pasaportunuzu kaybettiyseniz "Pasaportumu kaybettim ne yapmalıyım?" adımlarıyla ilerleyerek pasaport çıkarabilirsiniz.

Biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası ve seyahat amacınızı belirleyen belgelerin bulunması gerekir. Seyahat sağlık sigortanızın minimum €30.000 teminatlı olması da son derece önemlidir. Mali durumunuzu gösteren belgeler ve vize başvuru formunuzu da tamamlamış olmanız gerekir. Ayrıca daha önceki seyahatlerinizde güvenlik ihlali yapmamış olmanız da aranan şartlar arasında yer alır.

Vize başvurularınızı Danimarka konsoloslukları ve yetkili vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye'de Danimarka'nın çeşitli şehirlerinde bulunan konsoloslukları ya da vize başvuru merkezleri yer alır.
Vize başvurusunda evraklarınızda eksiklik çıkmaması için gerekli olan tüm belgeleri toparlamanız gerekir. Bunların başında vize başvuru formu ve sonrasında aşağıdaki evraklar gelir:
Daha Az Göster
Biyometrik fotoğrafın ölçüleri 35 mm x 45 mm boyutlarında olması gerekir. Ayrıca fotoğraf, beyaz arka fonda, yüzü tam karşıdan gösteren, net ve son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.
Vize başvurusu için Danimarka vize randevusu almak gerekir. Konsolosluk ya da yetkili vize başvuru merkezlerinin web siteleri üzerinden yapılabilen Danimarka vize randevu alımı için öncelikle gereken evrakların hazır olduğundan emin olmanız gerekir.
Vizenin çıkış süresi, başvuru yoğunluğuna ve başvuru türüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kısa süreli vizeler 15 iş günü içerisinde sonuçlanırken, uzun süreli vizeler için bu süreç daha da uzayabilir.
danimarka vize rehberi ücret

Vize türüne ve başvuru yapılan ülkeye göre değişiklik gösteren Danimarkavize ücreti;

  • Yetişkinler (12+): 90 Euro,
  • Çocuklar (6-12 yaş arası): 45 Euro,
  • Çocuklar (0-6 yaş arası): Ücretsiz

olarak listelenebilir. Bu ücretleri başvuru sırasında ödemeniz gerekir ve vize başvurunuz reddedildiği takdirde iade edilmez.

Vize ücreti, başvuru yaptığınız konsolosluk ya da vize başvuru merkezleri aracılığıyla ödenebilir. Ödeme banka havalesi veya kredi kartı ile yapılabileceği gibi nakit olarak da gerçekleştirilebilir.
Bazı durumlarda diplomatik pasaport sahipleri, resmi görevle seyahat eden devlet görevlileri ve belirli diğer kategoriler vize muafiyetine tabi tutulabilir. Örneğin Schengen vizesine sahip olan kişiler Danimarka vizesi almaya ihtiyaç duymazlar. Tüm muafiyet koşulları Danimarka Konsolosluğu tarafından belirlenir.

Vize başvurunuzun ardından Danimarka vize sorgulama işlemi gerçekleştirdiğinizde başvurunuzun reddedildiği ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun sebebi bazı şartları yerine getirmemiş olmasından kaynaklanabilir. Örneğin eksik ya da yanlış bilgi verilmesi, yetersiz mali durum, seyahat amacının net olmaması, geçersiz ya da yetersiz seyahat sağlık sigortası gibi faktörler vizenin reddedilmesine neden olan ana unsurlardan birkaçıdır. 

Bunun yanında, daha önceki ziyaretleriniz de başka ülkelerde vize ihlali gerçekleştirdiyseniz, Danimarka vizenizi reddedebilme hakkına sahiptir. Bunun yanında, sicil sorgulaması yapıldığında kötü bir sicile sahip olmanız da vize başvurunuzun reddedilmesinin ana sebeplerinden biridir. Türkiye'den yurt dışına çıkış yapan vatandaşlar vize reddi ile karşı karşıya kalmasa da yurt dışı çıkış harcı ödemesini yapmadığı durumda pasaport kontrolünde sıkıntı yaşayabilir.

Danimarka vize reddi durumunda itiraz hakkınız yer alır. İtiraz süreci, reddedilen başvuru sahibine bildirilen süre içerisinde ve belirtilen koşullarda yapılmalıdır. Bu nedenle VFS Danimarka vize takip aracılığıyla vizenizin onaylanıp onaylanmadığını kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. Ret ile karşılaştığınızda da gerekli belgeler ve itiraz dilekçesi hazırlama konusunda destek alabilirsiniz.