Hayat sigortası çeşitleri, sigortalının yaşam kaybı durumunda mirasçılarına ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere tazminat ödüyor ve bu sayede geride kalanların mağdur olmalarını önlüyor. Hayat sigortaları yaşam kaybının yanı sıra maluliyet, kritik hastalık, istem dışı işsizlik gibi ek teminatlarla sigortalının yaşam koşullarını zorlaştırabilecek durumlarda destek olabiliyor. Ailesinin, yakınlarının ve kendinin zor duruma düşmesini önlemek isteyen herkesin mutlaka yaptırması gereken hayat sigortası, poliçede ilgili ek teminatın bulunması halinde bu zorlayıcı durumlarda sigortalıya ödeme yapabiliyor. Eğer sen de geleceğini ve yakınlarını güvence altına almak istersen hayat sigortası yaptırabilirsin. Bu önemli sigorta türüyle ilgili tüm bilgileri ise aşağıda bulabilirsin.
Birikim, Hayat Sigortası, Yıllık Hayat Sigortası, Birikimli Hayat Sigortası
Geleceğe güvenle bakmak isteyen pek çok kişi, “Hayat sigortası nedir?” ve “Hayat sigortası zorunlu mu?” sorularına yanıt arıyor. Hayat sigortası, tüm sigorta şirketleri tarafından yapılabiliyor ve poliçelerinde yazan detaylara göre farklı teminatlar ödeyebiliyor. Allianz’da Geri Ödeyen Hayat sigortası, Yıllık Hayat sigortası gibi türleri bulunan hayat sigortası, zorunlu sigorta türleri arasında yer almıyor. Bir diğer ifadeyle, kişilerin hayat sigortası yaptırmasını zorunlu kılan herhangi bir kanun bulunmuyor ve bu sigortayı tercih etmeyenlere cezai yaptırım uygulanmıyor. Yine de finans kuruluşlarıyla gireceğin çeşitli iş ortaklıkları öncesinde hayat sigortası yaptırman istenebiliyor.
Hayat sigortasının önemli türleri arasında birikimli poliçeler de bulunuyor. Birikimli hayat sigortaları, belirlenen süre boyunca küçük parçalar hâlinde ödenen primleri sigorta süresi sonunda peşin ya da taksitli şekilde sigortalıya geri ödüyor. Dövize endeksli olarak yapılan ya da prim ödemelerine faiz uygulayan birikimli hayat sigortaları, bu sayede hem ilgili teminatlarla sizi ve sevdiklerinizi koruyor hem de yatırımınızı büyütüyor ve geleceğe daha umutlu bir şekilde bakmana yardımcı oluyor.
Hayat Sigortası, Hayat Sigortası Genel Şartları

Hayat sigortası genel şartları, ağırlıklı olarak yasalarla belirleniyor. Bunun yanı sıra sigorta şirketleri de poliçe özel şartlarında kendi kriterlerine yer verebiliyor. Hayat sigortaları, riskli bir mesleğe sahip olmayan, ciddi bir rahatsızlığı bulunmayan, 18 yaşından büyük tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılabiliyor. Sigorta şirketleri kendi risk kabul kriterlerine uygun olarak yaş, meslek sınıfı, sağlık durumu ve benzeri kriterlerde sigortalı adayını kabul etmeme veya ek prim uygulayarak kabul etmeyi tercih edebilirler.

Peki, hayat sigortası ne kadar? Poliçenizin fiyatını belirleyen ana etken seçtiğiniz teminat türleri ve teminat tutarınız olmakla birlikte bu sorunun yanıtı sigortalının yaşına, sağlık durumuna ve diğer etkenlere göre değişiklik gösterebilir.

Hayat sigortası, ağırlıklı olarak aniden gerçekleşen vefat durumlarında, sigortalının yakınlarına önemli bir tazminat kalması için yaptırılıyor. Bunun yanı sıra, sunduğu ek teminatlarla sigortalının geleceğini güvence altına alan hayat sigortaları da bulunuyor. Allianz Geri Ödeyen Hayat Sigortası, prim ödemelerini sizin için biriktiriyor ve poliçe sonunda sana toplu ödeme gerçekleştiriyor. Allianz Yıllık Hayat Sigortası ise çeşitli planlarıyla maluliyet halini, kanser ve diğer kritik hastalıkları teminat altında tutarak yaşamın beklenmedik olumsuzluklarıyla karşılaşman durumunda sana büyük bir destek sağlıyor. Ayrıca hayat sigortaları çilingirden eğitim danışmanlığına birçok ek asistans hizmeti ile poliçe süreniz boyunca sizin yanınızda olabiliyor.
Güvenli Gelecek, Hayat Sigortası
Hayat sigortası, kimi zaman SGK ya da GSS gibi sigorta türleriyle karıştırılabiliyor. Bu sebeple de pek çok kişi, hayat sigortası yaptırmanın zorunlu olup olmadığını merak ediyor. Hayat sigortaları, isteğe bağlı olarak yaptırılan sigorta türleri arasında bulunuyor ve zorunlu sigorta sınıfına girmiyor. Yine de hayat sigortası yaptırmak, daha güvenli bir gelecek anlamına geliyor. Bu sebeple de pek çok kişi, hayat sigortası yaptırmayı tercih ediyor.
Finans kuruluşları, kendileriyle iş yapacak kişileri seçerken kimi zaman hayat sigortası talebinde bulunabiliyor. Hayat sigortası istenen işlemler arasında yüksek meblağlı krediler de yer alıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu? Konut kredisi çekerken hayat sigortası yaptırmak, yasal bir zorunluluk değil. Ancak pek çok finans kuruluşu, verdikleri kredinin geri dönüşünü güvence altına almak için müşterilerinden hayat sigortası talep edebiliyor. Eğer sen de hayatını ve birikimlerini güvence altına almak istiyorsan Allianz Hayat Sigortası seçeneklerine hemen göz atabilirsin. En yakın Allianz acentesini ya da Allianz.com.tr adresini ziyaret ederek sana en uygun teklifleri hemen öğrenebilirsin.