Bireysel emeklilik, rahat bir emeklilik dönemi yaşayabilmen için çalışma süren boyunca birikim yapmanı sağlayan bir sistemdir. Böylelikle ek kazanç elde ederek emekli olunca da yaşam standartlarını koruyabilirsin.
Bireysel Emeklilik Sisteminde çalışma sürecin boyunca yapacağın birikimlerin yanı sıra devlet katkısı da eklenir. Bu sayede bireysel emeklilik sistemine yatırdığın her miktar için %30 oranında ek katkı kazanabilir ve birikimlerini her geçen gün arttırabilirsin.
Bireysel Emeklilik Planı

Yapacağın birikimlerin üzerine devlet katkısı sunan bireysel emeklilik sistemide, birikimin daha hızlı bir şekilde artmasına destek olur. Bireysel emeklilik hesabına yatırdığın miktara ek olarak %30 devlet katkısı vardır. Örneğin, her ay 200 TL yatırdığın bireysel emeklilik sistemine devlet de 60 TL ek tutar ekler ve hesabındaki toplam miktar 260 TL olur. Bu sayede bireysel emeklilik sisteminde en yüksek devlet katkısı miktarından yararlanarak emeklilik dönemini daha refah içerisinde geçirebilir ve geleceğini güvence altına alabilirsin.

Bir yıl içerisinde ödenenecek devlet katkısının üst limiti yıllık asgari brüt ücret tutarınına göre hesaplanır. Örneğin, ilgili yıl için belirlenen asgari ücretin aylık brüt miktarı 2000 TL ise o yılda devlet tarafından verilecek devlet katkısı miktarı en fazla 7200 TL olabilir. Her yıl için belirlenen asgari ücret tutarı değiştiği için devlet tarafından verilecek devlet katkısı üst limiti de değişir. Bes hesabındaki bu birikimler, hem emeklilik fonlarında değerlendirilerek fon getirisi sağlaması hem de ek olarak devlet katkısının eklenmesi ile emeklilik dönemini rahat geçirmende yardımcı olur. 

Allianz Bireysel Emeklilik incelemesi yaparak, daha detaylı bilgi alabilir ve sisteme dâhil olarak geleceğini devlet katkısı ile koruyabilirsin.

Birikim

Bes, devlet katkısından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Mavi Karta sahip olan kişiler faydalanabilir. Bes devlet katkısını alabilmek için belirli yaş ve sistemde kalma süresi kriteri vardır. Devlet katkısının tamamını alabilmek için 56 yaşında olmak ve bireysel emeklilik sisteminde 10 yılı tamamlamak gerekir. Aksi durumlarda,

sistemde kaldığınız süreye göre bireysel emeklilik sözleşmenize yatırılan devlet katkısı için hak ediş oranları bulunur.

  • BES'e dahil olduktan sonraki ilk 3 yıl sistemden çıkılması durumunda devlet katkı payı alamazsınız.,
  • 3 yılın sonundaki devlet katkısının%15’ini,
  • 6 yılın sonundaki devlet katkısının payı oranı %35’ini,
  • 10 yılın sonundaki devlet katkısının payı oranı %60’ını,
  • Emekliliğe hak kazandığınız zaman ise devlet katkısının tamamı alabilirsiniz.

Bireysel emeklilik devlet katkısı hak ediş tutarını mobil uygulamamız ya da E – Devlet üzerindeki ilgili ekran üzerinden öğrenebilirsiniz

Çalıştığın süre boyunca sahip olduğun yaşam tarzını, sosyal aktivitelerini ve ödemelerini emeklilik döneminde elde edeceğin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen emekli maaşı ile devam ettirmek bir hayli zor olabilir. Bu nedenle hem ihtiyaçlarını karşılayabilmek hem de %30 devlet katkısı oranı ile birikimlerini hızlı bir şekilde arttırabilmek için BES’i tercih etmelisin.
Bireysel Emeklilik
Bes, sosyal güvenlik sistemi ile bağlantılı değildir. Dolayısıyla Bes hesabının açılması durumunda SGK tarafından alacağın emekli maaşı üzerinde herhangi bir değişiklik olmaz. Bes, SGK emekli maaşına ek olarak alabileceğin bağımsız bir ödeme sunar. Bu tutarların birbirine aktarılması söz konusu değildir.

Bireysel emeklilik sistemine dileyen herkes katılarak geleceğini güvence altına alabilir. Bunun yanı sıra fiil ehliyeti olmayan bireyler de yasal temsilcilerinin onayı ile bireysel emeklilik hizmetinin avantajlardan yararlanabilir.

Sen de Allianz’la emeklilik döneminde tüm avantajlardan yararlanabilir, geleceğe güvenle bakabilirsin.

*Form üzerinden yalnızca yeni sözleşme başvuru talepleri değerlendirilmektedir. Mevcut sözleşmenize ait işlemler bu form üzerinden yapılamamaktadır.