Allianz Türkiye Çalışanlarıyla Dünyanın Geleceğini Konuştu

1 Mayıs 2015

Allianz Türkiye’den çalışanlarına TEDxAllianz Konferansı...

Allianz Türkiye, çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği TEDxAllianz etkinliğinde Allianz’ın 125. kuruluş yıldönümü çerçevesinde sosyal sorunlara odaklanması nedeniyle demografik değişim konusu ele alındı. “Yaşam Kalitesi: Demografik Bir Bakış” temalı TEDxAllianz konferansının açılış konuşmasını Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın yaptı.

Moderatörlüğünü Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Başkanı Fatmanur Erdoğan’ın yaptığı konferansta, Allianz Yaşam ve Emeklilik ve Allianz Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez, TV program yapımcısı ve gazeteci Emin Çapa, sosyal hizmet profesörü Şengül Hablemitoğlu, Silikon Vadisi’nin küresel yatırımcılarından, 37 Ventures kurucusu, girişimci işadamı Barış Aksoy ile gazeteci ve TV program yapımcısı Aslı Şafak da sunum ve konuşmalarıyla Allianz Türkiye çalışanlarına ilham verdi.

Allianz, küresel bir şirket olarak, dünyanın geleceğine yönelik duyduğu sorumluluk gereği, uzmanlığını insanlığın yararı için değerlendiren çalışmalar gerçekleştiriyor. Nüfusun yaşlanması ve ekolojik tehditlerin artmasına bağlı olarak sürdürülebilirliğe ilişkin endişeler çoğalırken, tüm dünyada güvenli bir gelecek inşası için çalışan Allianz, ürettiği değerli bilgiyi “Bir Olmak” felsefesiyle en önemli varlıkları arasında kabul ettiği çalışanlarıyla paylaştı.

Allianz Türkiye, Allianz’ın 125. yıl kutlamaları kapsamında dünyada demografik değişim konusunun yaşam kalitesine olan etkisinin ele alındığı bir TEDxAllianz konferansı düzenledi. Allianz Türkiye’nin 2500 çalışanı, 13 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen “Yaşam Kalitesi: Demografik Bir Bakış” temalı TEDxAllianz konferansını Allianz Türkiye Oditoryum’undan ve intranet üzerinden izleme şansı yakaladı.

Moderatörlüğünü Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Başkanı Fatmanur Erdoğan’ın yaptığı 125. Yıl etkinliğinin açılış konuşmasını Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın yaptı. Allianz Yaşam ve Emeklilik ve Allianz Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez’in “Demografik Değişimler” konulu bir konuşma yaptığı TEDxAllianz konferansında, farklı alanlarda uzman olan TV program yapımcısı ve gazeteci Emin Çapa verilerle Türkiye demografisi konulu bir sunum yaptı. Sosyal hizmet profesörü Şengül Hablemitoğlu’nun demografik değişimi bilimsel açıdan ele aldığı konferansta, Silikon Vadisi’nin küresel yatırımcılarından işadamı Barış Aksoy ise yaşlanan toplumun yaşam kalitesini artıracak teknolojiler konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Gazeteci ve TV Program yapımcısı Aslı Şafak ise yönetici ve çalışanların demografik yapıyla nasıl temas etmesi gerektiğine ilişkin bir değerlendirme yaptı.

“Kuşaklar arası adaleti sağlamalıyız”

Allianz’ın, 125. kuruluş yıldönümü çerçevesinde Berlin’de düzenlediği “21. Yüzyılda Sosyal ve Demografik Değişim” konulu Allianz Forum’da, siyaset, iş dünyası, akademi ve sivil toplum temsilcileri bir araya gelmişti. Forumda konuşan Almanya Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, demografik değişimin sunduğu zorlukların üstesinden gelinmesinde sürdürülebilir kamu finansmanının önemine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson demografik değişimin yarattığı global zorluklardan bahsederken, 7 Mayıs’ta CEO’luk görevini Oliver Bate’e devreden eski Allianz SE CEO’su Michael Diekmann ise konuşmasında şunları söyledi:

"Toplumlarımız yaşlandıkça ve dijital teknoloji daha da yaygınlaştıkça, derin bir değişimden geçiyor. Göç, düşük faiz oranları ve dijitalleşme olmak üzere, bu üç alandaki dinamik gelişmeler, demografik değişimin sonuçlarını tamamen yeni bir ışık altında aydınlatma potansiyeline sahip. Bu merkezi sorunların üstesinden gelinmesi, bir kuşaklar arası adalet meselesidir.”

Parasal genişleme yaşlılıkta yoksulluk tehlikesi yaratıyor

Allianz’ın periyodik olarak yayımladığı “Demografik Nabız” (Demographic Pulse) isimli bülteni de 125. kuruluş yıldönümü nedeniyle sosyal ve çevresel zorluklara odaklanarak demografik ve iklim değişikliği mega trendlerinin gelecek nesillerin yaşamı üzerinde yapacağı etkiyi ele alıyor. Söz konusu çalışmada finansal piyasalardaki krizin başlamasından bu yana, Almanya’da kişi başına 1.500 Avro kayıp olduğu belirtilerek, getirilerin düşmeye devam etmesi halinde, ileri yaşlarda yoksulluğun ihtimal dışı bir senaryo olmaktan çıkacağına dikkat çekiliyor. Çalışmadaki ilginç değerlendirmeye göre, başta ABD Merkez Bankası Fed olmak üzere, merkez bankalarının sürekli olarak piyasaya likidite enjekte etmeleri ve faiz oranlarının düşüklüğü, aslında emeklilik sistemini tehdit ediyor ve ileri yaşlarda yoksulluk tehlikesini de beraberinde getiriyor.

Allianz hakkında

Dünyanın en güçlü finans topluluklarından, Brand Finance "Global 500" araştırmasına göre “Dünyanın En Değerli Sigorta Markası” olan Allianz, 70’ten fazla ülkede 148.000 çalışanıyla 85 milyon müşterisine hizmet vermektedir. 2500 çalışanı, 12 bölge müdürlüğü ve 4000 acentesiyle 81 ilde 5 milyon müşterisinin yanında olan Allianz Türkiye, çatısı altında Allianz Sigorta, Allianz Hayat ve Emeklilik ile Allianz Yaşam ve Emeklilik şirketlerini barındırmaktadır. 2014 yılında hayat dışı branşlarda toplam 3,2 milyar TL prim üreterek %14,2 oranında pazar payı elde eden Allianz Türkiye, sektör liderliğini sürdürmektedir. Sağlık alanında 1 milyar TL prim üretimi ve %36,5 pazar payı ile sektörde birinci sırada yer alan Allianz Türkiye, hayat sigortalarında 440 milyon TL prim üretimi ve %13,4 konsolide pazar payı ile ikinci, bireysel emeklilikte 700 bin katılımcı sayısı, 7 milyar TL fon büyüklüğü ve %18,4 konsolide pazar payıyla üçüncü sırada yer almaktadır.