Dünya sigorta ve finans devi Allianz, hızlı ve çözüm odaklı yaklaşımıyla şu ana kadar gerçekleştirdiği toplam 3,5 milyon TL'lik avans ödemesiyle sel mağdurlarını yalnız bırakmadı, ilk hasar ödemesini ise sel felaketinin üzerinden yalnızca sekiz gün geçtikten sonra gerçekleştirdi.
Allianz'a bugüne kadar 881 hasar bildirimi yapıldı ve toplam hasar yaklaşık 42 milyon TL olarak hesaplandı. Sigorta sektörünün tahmini zararının ise 700 milyon TL olacağı öngörülüyor.
Allianz, sel felaketi sırasında ve sonrasında, maddi ve manevi alanlarda yapılacaklar konusunda tüm imkanlarını seferber ederek müşterilerinin yanında olmaya devam ediyor.
Allianz tarafından alınan önlem ve tedbirler sayesinde müşteri talepleri hızlı bir şekilde yerine getirildi. Zarar gören Allianz müşterilerinin yaralarını sarmak adına kısa süre içinde hasar yetkilileri ve sigorta eksperleri çalışmalarına başladı. Gelen bütün hasar ihbarları zaman kaybetmeden işleme kondu. Böylelikle hasar ödemeleri hızla yapılmaya başlandı. İlk ödeme, daha sel felaketinin üzerinden henüz sekiz gün geçmişken yapıldı.
Allianz, "Sel ve Su Baskınlarında Yapılması Gerekenler"i açıklayan bir çalışmayı hızla iş ortaklarına, acentelerine, sigortalılarına ve çalışanlarına ulaştırdı. Konuyla ilgili bilgilendirmeyi de internet sitesinde yayınladı.
Allianz Bireysel Sigortalar Direktörü Ömür Şengün, yaşanan sel felaketinden duydukları üzüntüyü paylaşarak şunları söyledi: "Sel felaketinin meydana geldiği ilk günden itibaren soğukkanlılığımızı koruyarak ve ilgili tüm birimlerimiz ile sürekli yakın temas halinde çalıştık. Acentelerimizin ve sigortalılarımızın yanında olmaya ve kesintisiz hizmet sağlayarak desteğimizi hissettirmeye gayret ettik. Geldiğimiz aşamada, zarar gören sigortalılarımızla birebir temas kurarak dosya süreci hakkında kendilerini bilgilendiriyoruz. Hızlı hasar ödemelerimiz ile Allianz sigortalısı olmanın farkını sigortalılarımıza yaşatmaya çalışıyoruz". Ömür Şengün, felaketin ardından ortaya çıkan rakamlara da dikkat çekerek; "1 Ekim 2009 tarihine kadar Allianz'a 881 hasar bildirimi yapıldı ve hasar bildirim tutarı yaklaşık 42 milyon TL olarak hesaplandı. Bu tutarın 3,5 milyon TL'si kasko branşı ile ilgili" dedi ve sözlerine ekledi: "Sigorta bilincinin düşük olduğu ülkelerde, felaketlerin ardından sigorta talepleri artar. Poliçelerdeki Sel Su Baskını teminatı hakkında genel kanı, sadece giriş, bodrum ve çatı katlarında bulunan rizikolar için yararlı bir teminat olduğuydu. Ancak, son yaşanan sel felaketinin ara katlara da zarar verebileceği görüldü. Sel tarihinden sonraki veriler ele alındığında, sel teminatı da bulunan yangın branşında, geçen yılın aynı dönemine göre poliçe adetleri arttış gösterdi."
"Afet Sigortaları Kanunu yolda"
Allianz Bireysel Sigortalar Direktörü Ömür Şengün felaketin ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan ve geçen yıl TBMM'ye sunulan "Afet Sigortaları Kanunu Tasarısı"nın yeniden gündeme geldiğine dikkat çekiyor. Ömür Şengün, "Tasarı ile DASK'ın kurumsal yapısı genişletilecek. Zorunlu deprem sigortası hizmeti veren DASK, yer kayması, fırtına, dolu, don, çığ gibi doğal afetlerin yanı sıra terörizm riskine karşı da teminat sunacak. Tasarıya göre, doğal afetler Bakanlar Kurulu kararı ile DASK kapsamına alınabilecek." dedi.