Allianz Türkiye, yüksek teknoloji şirketi Laska ile çevre dostu bir iş birliğine imza atıyor. Allianz’ın sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında ekosistemin dönüşümüne katkı sağlayacak projede kullanım ömrünü tamamlayan lastikler, ileri dönüşüm teknolojisiyle ham madde hâline getirilerek çevresel bir sorun ve ekonomik bir kayıp olmaktan kurtulacak.

 

Sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda düşük karbon ekonomisi geçişine katkı sağlayacak birçok projeye imza atan Allianz Türkiye, Laska ile çevre için değer yaratacak bir iş birliği başlatıyor. Belirlediği sürdürülebilir değer yaratma modeli doğrultusunda ortak geleceği önemseyen ve ekosistemin dönüşümüne, iklim değişikliği kaynaklı risklerin önlenmesine yönelik faaliyetlere imza atan Allianz Türkiye, atık lastikleri ileri dönüşümle yeniden hayata kazandıracak.

Allianz’ın hayata geçirdiği HackZone Open Insurance Programı’nda ödül kazanan start-up’lar arasında yer alan Laska, fosil yakıtlardan kaynaklı maliyetin ve çevresel sorunların önüne geçilmesi adına faaliyetler yürütüyor. Çevre için değer yaratacak bu iş birliği kapsamında kullanım ömrünü tamamlamış araç lastikleri, çevre dostu yöntemlerle ekonomik değere dönüşecek.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Allianz Türkiye Pazarlama ve Dijital Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Onur Kırcı “Start-up’larla iş birliğimizi artırmak ve sigorta sektöründe inovasyonu ileri taşımak hedefiyle yürüttüğümüz HackZone Open Insurance Programımızın kazananlarından Laska ile çevre dostu ve sürdürülebilir bir iş birliğine başlıyoruz” dedi. Bu kapsamda, atık lastikleri, fosil yakıtlara alternatif sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunarak ekonomiye geri kazandıracaklarına dikkat çeken Kırcı,  “Karbon ayak izimizin azalmasıyla, döngüsel ekonomi anlayışını kullanarak atık lastiklerin çevresel bir sorun ve ekonomik bir kayıp olmaktan kurtarılmasına da katkı sağlayacağız” diye konuştu. Kırcı, Allianz Türkiye olarak sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda hayata geçirilen bu projenin çevre, toplum ve dünyanın geleceği açısından son derece faydalı olacağına inandıklarını ifade etti.

 

Fosil yakıtlara alternatif sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler

Allianz Türkiye Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Fahri Kaan Toker, proje ortağı Laska’nın, geleneksel üretim yöntemlerinin sebep olduğu iklim değişikliği, küresel ısınma, doğal kaynakların kirliliği gibi telafisi mümkün olmayan çevresel sorunların ve bunların tetiklediği ekonomik problemlerin çözümüne yenilikçi üretim anlayışı ve yüksek teknolojisiyle katkı sağladığını söyledi. Toker, “Allianz İnovasyon Ofisi ve Operasyonlar ekiplerinin desteğiyle başlatılan projede, Allianz’ın servis ağında yer alan ve kullanım ömrünü tamamlamış lastikler, Laska’nın Ankara’da bulunan tesisinde katma değeri yüksek ham maddelere dönüştürülecek. Laska, ileri dönüşüm teknolojisi sayesinde lastik atıklarını piroliz yöntemi ile maddesel olarak ayrıştıracak. İleri dönüş sayesinde karbon siyahı (Carbon Black), piroliz yağı, çelik tel ve elektrik enerjisi üretilecek. Ayrıca lastiklerden ham madde olarak plastik, kauçuk ve sentetik tekstil atıkları da elde edilecek” diye konuştu.