Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? Nasıl Yapılır? Zorunlu Mudur?

Seyahat sağlık sigortaları; yurt dışından Türkiye’ye, Türkiye’den yurt dışına ya da Türkiye içinde seyahat edenleri pek çok aksiliğe karşı güvence altında tutuyor ve böylece seyahatlerinde gerçekleşebilecek olumsuz durumların sana maddi açıdan zarar vermesini önlüyor. Seyahat sağlık sigortası yaptırman durumunda yolculuğun boyunca yaşayabileceğin kaza ve sağlık sorunlarının tedavi masrafları, sigortan tarafından ödeniyor. Eğer sen de kişisel gezilerinde ve iş seyahatlerinde kendini güvende hissetmek istersen seyahat sağlık sigortası ile hemen tanışabilir ve olası masraflardan kolayca korunabilirsin.
Seyahat Çantası, Bavul
Yolculuğa çıkarken olası aksiliklere karşı tedbir almak isteyen pek çok kişi, “Seyahat sigortası nedir?” sorusuna yanıt arıyor. Seyahat sağlık sigortası, yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm seyahatlerinde sana maksimum güvence sağlıyor. Tatillerin ve gezilerin sırasında geçireceğin her türlü kazaya, yakalanabileceğin her türlü hastalığa ve uğrayabileceğin her türlü saldırıya karşı seni teminat altında tutan seyahat sağlık sigortası, yolculukların sebebiyle karşına çıkabilecek sağlık masraflarını karşılıyor. Seyahat sağlık sigortaları, poliçende ilgili madde bulunması durumunda ikâmet adresine sağlıklı bir şekilde geri dönmeni de sağlıyor ve dönüş sonrasındaki tedavi masrafların için de sana ödeme yapıyor.
“Seyahat sağlık sigortası nereden alınır?” sorusu, güvenli bir yolculuk isteyen pek çok kişi tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Seyahatlerin için sağlık sigortası yaptırman son derece kolay! Eğer sen de tüm yolculuk boyunca kendini güvende hissetmek istiyorsan Allianz Sağlık Seyahat Sigortası paketlerini hemen inceleyebilir ve sana özel teklifi kolayca alabilirsin. Bu sayede istersen Allianz Yurt Dışı Seyahat Sigortası yaptırabilir ve farklı ülkelerde bile kendini ev rahatlığında hissedebilir, dilersen de yurt içi seyahatlerini güvenli hâle getirebilirsin.
Havaalanı, Yurtdışı Seyahati

Yurt dışı seyahat sigortası, tatil ve iş gezileri için farklı ülkeleri tercih eden kişilerin en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor. Pek çok kişi, “Yurt dışına çıkarken seyahat sigortası zorunlu mu?” sorusunu soruyor. Bu sorunun yanıtı ise gideceğin ülkeye göre değişiyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen ülkelere giriş için seyahat sigortası yaptırma zorunluluğu bulunmuyor. Bu ülkelere giderken seyahat sigortanı yaptırıp yaptırmama konusu tamamen senin insiyatifine bırakılıyor.

Peki, vize isteyen ülkelere giderken yurt dışı seyahat sigortası zorunlu mu? Evet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelere giriş yapabilmen için geçerli bir yurt dışı seyahat sigortanın bulunması gerekiyor.

Eğer sen de Türkiye’ye vize uygulayacak bir ülkeye gideceksen ya da vizesiz ülkelerde bile kendini güvende hissetmek istiyorsan Allianz Yurt Dışı Seyahat Sigortası yaptırabilirsin. Allianz tarafından sana sunulan sigorta paketi sayesinde her türlü sağlık sorununun yanı sıra uçuş iptali, bagaj gecikmesi, kapkaç gibi durumlara karşı da sigortalanabilir, böylece seyahatinin tadını doyasıya çıkarabilirsin.
Seyahat Çantası
Seyahat Sağlık sigortası genel şartları, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından belirleniyor. Bu şartlara göre yurt dışı seyahat sağlık sigortaları, yalnızca seyahat süresince geçerli oluyor. Yurt içinden pasaportla çıkış anında aktif hâle gelen sigortalar, yurda giriş anından itibaren sona eriyor. Sigortalının poliçe yaptırırken doğru bilgi vermemesi, seyahat sırasında savaş, doğal afet, toplumsal hareket gibi öngörülemez gelişmelerin yaşanması ya da sigortalının kendisine kasten zarar vermesi gibi durumlarda ise sigorta şirketlerinin ödeme yapmama hakkı bulunuyor. Eğer sen de yurt içi ve yurt dışı seyahatlerini güvenle gerçekleştirmek, her türlü olumsuzluğa karşı tedbir almak istersen seyahat sağlık sigortası paketlerini inceleyebilirsin. Mini, standart, kapsamlı ve geniş kapsamlı paketler arasından dilediğini kolayca satın alabilir ve tüm teminatlardan yolculuğun boyunca rahatlıkla yararlanabilirsin.